lørdag den 8. januar 2022

Bålhyttedag

 





Vi har i dag mødt vores nye hold, og starter dagen ud med at dissekere en fisk. 


    
Der klippes                        Åbnes og findes                  lever og milt


 

Svømmeblære afprøves      Hele foderpiller findes        også hjernen fandt vi


Efter fiskene er blevet renset tilberedes de på bål, både røget og bagt i dej på gløder.


 
My snitter spåner, der skal bruges til at tænde ild op med.




Det er i denne ovn det huggede træ samt spåner skal bruges til. Den skal bruges til at koge suppe på. Suppen vi skal koge er kartoffel/porre suppe.



Først svitset vi løg samt hvidløg i noget olie. Derefter kom vi kartofler og porrer i samt vand. Hele herligheden blev smagt til med salt/peber og bouillonterninger. 
Det kogte i en lille times tid, og smagte fantastisk;-) 




My tjekker om der er brænde nok på, ilden skulle nødig gå ud..


   


Der moses bananer til bananklatkager som steges over en trangia. De små bananklatkager smagte godt, og stegning af dem, gik lynende hurtigt;-))



 

Her får vi vist hvordan en trangia bliver samlet inden brug, det jo dejligt man har en fagkyndig dame ved ens side, når man nu selv er novice på området...


  


Potpourri af billeder af det samlede mad der blev tilberedt over bål i dag, der er både blevet kogt, røget, stegt og bagt, og overraskende smagte det alsammen fantastisk.




Selvom suppen ikke ser videre indbydende ud, smagte den faktisk også herligt. Den havde en dejlig dybde i smagen og en ret tyk konsistens. Mmmmh..












Ingen kommentarer:

Send en kommentar